Μέλι Πορτοκαλιάς

Τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, μανταρίνια κλπ) αποτελούν σημαντική πηγή νέκταρος για την παραγωγή μελιού . Το μέλι που παράγεται από τα άνθη της πορτοκαλιάς ειναι ιδιαίτερα αρωματικό με λεπτή και έντονα γλυκιά γεύση ,το χρώμα του ειναι ανοιχτό λαμπερό κίτρινο . Έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα ψευδαργύρου συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέλια και κρυσταλλώνει γρήγορα (1-3 μήνες) …

Μέλι Πορτοκαλιάς Read More »

Παραδοσιακή καρυδόπιτα

Συστατικά Για το σιρόπι 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 800 γρ. νερό 1 στικ κανέλα φλούδες, από 1 λεμόνι Για την καρυδόπιτα 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 360 γρ. αλεύρι σκληρό 4 αβγά, μεσαία 200 γρ. καρυδόψιχα 1/2 κ.γ. γαρίφαλο 1 κ.σ. κανέλα 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 1 …

Παραδοσιακή καρυδόπιτα Read More »

Μέλι κουμαριάς

Η κουμαριά είναι ένας αειθαλής θάμνος που ευδοκιμή στη ζώνη των αείφυλλων-πλατύφυλλων η οποία εκτείνεται μέχρι 1000 μέτρα υψόμετρο. Μπορεί να φτάσει μέχρι τα 3 μέτρα, ο καρπός της που είναι γνωστός ως κούμαρο, είναι δρύπη, σφαιρικός, σαρκώδης με μικρές κωνικές προεξοχές που τον κάνουν να μοιάζει σαν φράουλα. Το χρώμα του αρχικά είναι κίτρινο …

Μέλι κουμαριάς Read More »