Μέλι Πορτοκαλιάς

Τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, μανταρίνια κλπ) αποτελούν σημαντική πηγή νέκταρος για την παραγωγή μελιού . Το μέλι που παράγεται από τα άνθη της πορτοκαλιάς ειναι ιδιαίτερα αρωματικό με λεπτή και έντονα γλυκιά γεύση ,το χρώμα του ειναι ανοιχτό λαμπερό κίτρινο . Έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα ψευδαργύρου συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέλια και κρυσταλλώνει γρήγορα (1-3 μήνες) .

Όπως όλα τα μέλια, αποτελεί πηγή ενέργειας εφοδιάζοντας τον οργανισμό με υδατάνθρακες κυρίως σε μορφή γλυκόζης, φρουκτόζης και σουκρόζης . Επίσης, περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, κάλιο και χαλκό . Στην σύνθεσή του διαθέτει ισχυρά αντιοξειδωτικά που ανήκουν στην κατηγορία των πολυφαινολών τα φλαβονοειδή, όπως είναι η κερκετίνη, η εσπεριδίνη, η κατεχίνη, η καμφερόλη και η ναρινγενίνη .

Επειτα απο 5000 χιλιομετρα σε διαστημα 25 ημερών ανταμείφθηκαν οι κόποι μας και πραγματοποιήσαμε τον πρώτο τρύγο της χρονιάς με μέλι απο ανθούς πορτοκαλιάς της ηπειρωτικής γης το οποίο ειναι έτοιμο προς διάθεση . Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους μελισσοκόμους Βασίλη , Βασίλη ,Θόδωρο και Χρήστο για την άψογη συνεργασία που είχαμε .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *